Ålen luktar illa

Ja, inte ålen från Smygehuks fiskrökeri då alltså (fast vad vet jag, vet inte hur ål luktar) utan rummet Ålen (alla rummen är döpta efter fiskar).
 Vi märkte en liten liten lukt när vi (eller ja, mamma) besiktigade huset, men sedan tänkte man inte så mycket mer på det. Så nu när det börjar bli kallare och mer fuktigt och rummen står stängda mycket, så började det lukta ännu mer.
 Mamma, som är besiktningsman, blev lite orolig så nu drar hon upp hela golvet och hon hade rätt, det var fuktigt!
 Så nu ska golvet upp och sedan ska det läggas frigolit och nytt golv. Sedan är det bara till att måla och det ska bli jättefint!

Arbetande gäster

På somrarna kommer folk oftast till Pensionatet för att semestra. Koppla av med promenader och sådant på Sveriges sydligaste udde. Men ibland, dyker det upp en gäst som inte riktigt kan komma till ro, som inte kan koppla av riktigt. En gäst som jag minns särskilt, hon kom med sin man. De bodde längre upp i skåne och där drev de en bar, så vi pratade mycket om hur det är inom "service-branchen".
 I alla fall, så skulle de på sin andra dag på pensionatet ta en liten cykeltur, så de hyrde cyklar av mig. Det var ett väldigt krångel med att sänka sadeln på cykeln hon skulle ha, och när jag är hemma för att hitta en insektsnyckel går paret över till grannen och lånar en från honom.
 Tyckte det var roligt och log lite för mig själv när jag kom tillbaka och hörde detta. Jag åker sedan hem igen och kommer tillbaka runt 8 på kvällen. Då har gästen plockat tomater från tomatplantan jag hade utanför köksdörren, och lagt i en hög så jag skulle se dem och "slippa plocka själv". Hon hade även tagit hand om förbipasserande tyskar som letade rum. Berättade att det var fullt på pensionatet den natten men att vi hade en stuga på vår tomt som de kanske kunde få hyra.
 Bra med gäster som jobbar lite på sin semester :)


Rösta!

http://www.libresse.se/Pages/General/FlashContainer.aspx?id=57162

Snälla, gå in och rösta. Sök på Estelle! Hade varit jättekul!!


Svitfint

I helgen hade vi en så kallad "bröllopsbokning" när hela pensionatet hyrs ut till bröllopsgäster. Denna helgen fick vi även äran att ha självaste brudparet sovandes hos oss. När de var på bröllopsfest i Köpmannsmagasinet passade jag på att göra sviten fin med rosenblad, choklad, frukt och cider. Mysigt!
Och en riktigt god frukost fick de!

Paret trivdes och bestämde sig för att stanna en natt till.

Ska upp och titta i gästboken, så ska jag skriva ner här vad de skrev. Mamma som sett det sa att det var typ en hel sida i boken de skrivit. Kul!

Nästa helg är det bröllop igen, någon som har idéer på vad man ska ge dem för fint i sviten?



RSS 2.0