Shopping, igen

Idag var jag först uppe på Pensionatet och hängde lite tvätt och tog hem matvaror som inte håller till nästa helg (eller ja, Torsdag kommer det gäster). Sedan så åkte jag och Syster till Malmö för att handla lite. Jag köpte NH-grimskaft och repgrimma till hästen så att jag kan fortsätta träna NH med henne även när Syrran åkt.
Köpte även födelsedagspresent till mamma, en ögonbrynstrimmer, brems till hästen, strumpor och två par skor. Min syster kallar mig för en shoppaholic, haha.
Nu har jag kommit hem för en stund sedan och i brevlådan låg det antagningsbesked till 6 universitetskurser varav 5 är på distans. Kul!
Ska väl hoppa in i duschen och sedan bege mig till Kammarkören. Befinner mig där mellan 19.00-21.30 och sedan tror jag att jag åker hem och sover. Riktigt trött.
Egentligen ville jag följa med hem till pappa idag där det är bröllopsplanering inför Systers bröllop nästa sommar, tråkigt nog kan jag inte missa Kammarkören igen eftersom vi har konsert återigen på Söndag.

Nu måste jag springa iväg.
Kram

lång dag

Imorse hade vi som sagt fullt hus över allt, men som tur var, när jag kommer upp så står mamma redo för att följa med mig. Hon är världens snällaste, vet om att jag blir stressad när det är många som ska äta frukost så hon var där med mig hela tiden för att hjälpa mig så jag slapp stressa.
Direkt efter frukosten bar det av till stallet med Syrran för NH-träning av min lilla häst. Hennes första lektion i det och hon var grymt duktig (hästen alltså, syrran var tränare...och duktig hon med). Efter det for vi iväg till Bokskogen och gick en timmes promenad med min hund Wilma för att sedan ta en fika där. På vägen hem körde vi förbi stallet igen för att mocka och ta in hästar, innan vi åkte hem - bytte om - och körde iväg igen. Denna gången för att träffa Pappa, Ea, Klara och Ella. En mysig kvällsmacka där för att mätta magen lite innan Bio. Flickan som lekte med elden såg vi, verkligen bra!!
 Så nu är jag äntligen hemma och får sitta ner en stund. Tror faktiskt att jag till och med ska gå och lägga mig. Klockan är ändå 1 och jag har varit igång sedan 7 imorse, förtjänar faktiskt lite sömn nu!

 Stressig dag, men mödan värt att få göra lite roliga saker. Imorgon blir det upp till stallet och träna, sedan åka till malmö för shopping, Kammarkör på kvällen och sedan får vi se vad kvällen bjuder på! Kanske en mysig filmkväll!


Fullt hus

Inatt är det fullproppat överallt, alla rum på pensionatet är bokade - stugan på tomten är uthyrd och jag har fått skicka iväg rumssökande familjer med ett "tyvärr det är fullt". Till och med vårt gästrum används, fast av min syster. Men ändå!

Så imorgonbitti blir det ruskigt många bullar som ska handlas eftersom jag inte hunnit baka själv, så som jag hade tänkt. Var uppe på Pensionatet i förmiddags, och kom plötsligt på att jag skulle ha konsert med Kammarkören idag. Så det blev lite stressigt där ett tag.

Nu måste jag gå ut på hundens kvällsrunda, hon blir så ledsen om vi går och lägger oss utan den - och sedan ska jag faktiskt gå och lägga mig. Fruktansvärt trött och det är en dålig film på tv.

Godnatt


Äntligen

Jaha, då ska man äntligen upp till pensionatet och få fixat alla sängbyten som ska göras. Eller ja, jag slipper ju bära (det man har familjemedlemarnas pojkvänner till!) så jag ska bara berätta var alla ska vara någonstans! :D
Sedan ska jag göra klart alla rummen för morgondagen, får de hur det går för har fruktansvärt ont i ryggen efter gårdagens promenad med min tunga datorväska!
Var nämligen och shoppade i malmö, lite saker åt hästen, och hade datorn med mig. USCH vad tung den är!

Men det går väl över så småningom, får ta lite zonsalva eller något liknande. Det är jättebra!



Här är jag en morgon i Juli - redo att påbörja frukostserveringen (bullarna är i ugnen)

Trapptider

sitter här hemma och segar, men nu ska jag åka upp till Pensionatet och fixa min misslyckade trappa. Bara halva trappan jag tvättat bort färgen på, så andra halvan ska bort och sedan ska det målas igen. Men det kommer bli fint när det är klart, det vet jag.
Måste såklart bli färdig med alla rum inför helgens gäster med. Nedanvåningen är i princip klar. Ska bara damsuga och våttorka golvet så är det fixat. Men ovanvåningen är absolut inte färdig! Men har ju ändå några dagar på mig.
Kom nyss på att det nog bara blir till att tvätta av resten av trappan idag, så att jag och mamma kan bära upp sängarna imorgonbitti. Måste även ner med den gamla från "räkan". Ingen aning hur det ska gå och var vi ska ställa den. Den är stor.
Blir nog till att sälja den?


blåsig kväll

Idag verkar det superfina sommarvädret vi haft vänt lite. Blåser massor, och imorse regnade det. Riktigt septemberväder helt enkelt. Hoppas vårt varma, stillsamma väder är tillbaka imorgon!

Det blev inte några nya sängar på Pensionatet idag. Tiden räckte inte riktigt till (dels för att jag fastnade i städningen här hemma), eftersom vi hade en tid att passa. Min syster kom ju med flyget från Luleå så vi skulle hämta henne på flygplatsen. Men vi får flytta sängarna imorgon kväll istället.

Nu funderar jag på om jag ska åka till stallet, men det är så attans kallt! Usch! Tar emot lite att åka iväg då, men saknar min lilla häst så tror jag åker i alla fall.
Men först, så ska jag försöka logga in på studentportalen för Dalarnas universitet där jag ska börja plugga på distans! :)

Sängbyte

Hej å hå, vad här bärs sängar och tv-apparater! Fick en ny säng att ha hemma, lite större än min lilla 90 säng. Så nu ska den bäras upp på mitt sovloft. Min gamle säng står i hästtransporten och ska till pensionatet tillsammans med en bäddmadrass från vår våningssäng - så blir det riktigt dubbelrum av lilla rummet "räkan". Härligt! Passar på att byta tv-apparater med så att Tv'n med inbyggd DVD jag hade upp på loftet får vara i räkan istället. Jag ser ändå bara film på datorn ju, så jag kan ha en TV utan DVD.

Just nu dammsuger jag mitt eget golv, och slänger tonvis med saker. Gamla skolpapper, fula kläder, onödiga apparater, fula hårspännen och gammalt smink. Måste blir av med allt onödigt skräp jag samlat på mig! Fullt 3 sopsäckar nu och ändå inte klar. Hehe, blir lite tomt sedan bara. Men det är skönt!

Så jag och mamma ska väl snart bege oss till Pensionatet och göra iordning "räkan" så det blir fint där inne med. Så måste jag hänga tvätten och städa lite här och där. Även fortsätta med att skrubba bort färg på trappan men det hinner jag nog inte idag. För klockan 17 ska vi hämta min syster på flygplatsen!! Ska bli jättekul att träffa henne igen, och ser fram emot en härlig vecka! 

Igår var jag på Kammarkörövningen (Trelleborgs Kammarkör), fick typ 7 nya stycken och konsert på lördag och söndag. Är ju ny i kören så de andra kan de styckena. Men tur att jag läser noter, så jag hänger med nästan lika bra ändå! Förresten, damen jag sitter bredvid frågade om jag är fotomodell ^^ Lite sött, hon gillade tydligen min stil och sminkning.  Är väl lite speciellt med magentafärgad ulljacka och svart basker... :)

Uppiffning

Tänkte lägga ut en bild på stolarna jag har snyggat till lite. De som stod på Pensionatet när vi köpte det. Här är i alla fall en bild som visar hur de såg ut före, och efter. Lite bättre va? Riktigt kul!



Idag serverade jag frukost halv 8. Tog emot att gå upp så tidigt efter min Sömnbrist-helg. Men när jag väl kommit igång så piggnade jag till. När frukosten var undanplockad tog jag mig en skurhink och skurborste och började skrubba bort färgen jag målat i trappan. Ja, färgen jag har målat med var ju en 2 komponentsfärg men jag blandade aldrig dem...så nu härdar det inte så allt ska tvättas bort och så får jag måla om igen. Gjorde halva trappan sedan fick jag så ont i ryggen så får ta resten imorgon eller så.

Mamma kom ner och fäste upp antennsladdarna i 4bäddsrummet, medan jag gjorde helt klart i ett rum. Skönt, nu kan man i alla fall ta emot 2 "oväntade" gäster. Undrar om jag borde köpa lite gevalia.
I alla fall så har jag snart tvättat igenom alla sängkläder sedan helgens gästen, skönt att ha det fixat! Tvättningen är det jobbigaste för det är så mycket, och det tar sådan tid.
Nästa år blir det nog till att hyra in lakan, tvättade vikta och manglade. Härligt!

Nu är klockan mitt i natten, jag har fasligt ont i ryggen och i ena benet (?) så tror jag ska ta en liten liten promenad med hunden och se om det släpper. Sedan ska jag sova, imorgon kommer min syster ner till Skåne och stannar en vecka (pluggar i Luleå) så vi ska ha massa kul!


Lång dag framför mig

Imorgon så ska jag gå upp vid 06.00-tiden. Ska nämligen vara på ett bröllop i malmö klockan 14.00, men vara inne i stan senast 12. Innan dess ska jag hinna till hästen, handla till pensionatet och städa det sista i pensionatet eftersom jag var för seg idag och inte orkade.
Hade ju Alexandra här igår, för lite fotografering för att göra bloggen fin, så hon håller på för fullt med designen. Fint blir det, och Alexandra är jättesnäll och jätteduktig. http://AlexisLilja.blogg.se

Alexandra, är förresten min gamla klasskompis för er som undrar. Vi har alltid jätteroligt och skrattar hela tiden. När vi gick första året på gymnasiet brukade vi skutta omkring i skolan och sjöng "jag ska måååla hela världen lilla maaaamma...". En gång blev vi tillsagda; "Kan ni sluta hoppa omkring och va så j*vla glada hela tiden?", när man säger det nu så låter det väldigt deprimerande. Men sådana är vi, glada och skuttiga. Vem vill inte ha barnasinnet kvar?
Sålänge man kan vara stor och vuxen när det väl gäller, så är det enligt mig helt okey att skutta runt lite då och då.

"Sveriges Yngsta Pensionatsvärdinna" kom vi fram till att det skulle vara med i headern. Är ju inte säker på att det är sant, men ganska troligt. Borde kolla upp det.

Nej, nu måste jag få min "5½-timmars skönhetssömn" så jag är vacker på bröllopet imorgon. Dock inte jag som ska gifta mig, får nog vänta med det ett tag.

Godnatt, nattinatt.


13 timmars jobb

Dagen började klockan 07.00 idag när jag mötte elektrikern uppe på Pensionatet. Funderar på om de alltid är lika morgonpigga. De kommer alltid vid den tiden, alltid lika pigga och glada medan jag står ruffsig i håret, gäspande och kokar kaffe.
Elektrikern jobbade hurtigt på medan jag längtade efter att få åka hem och lägga mig igen, hade ju bara sovit 4,5 timme på natten så hade väl en anledning till att vara lite sömnig. Men när han var klar, efter ett par timmar så hade jag vaknat till och satte fart.

När jag väl kommer igång, har jag svårt att sluta. Så efter 13 timmar hade jag tvättat igenom HELA tvätthögen och hängt den. Bäddat i 4 bäddsrummet och klippt till skumgummimadrasser så de skulle passa i madrasskydden (som tyvärr krympte några cm i tvätten). Precis när jag tänkte åka hem, eftersom jag ändå saknade täcke och kuddar till att bädda alla rum, så fick jag syn på målarfärgen jag var och handlade igår.
 Så idag fick jag även ommålat ett skåp, som var i en helt otroligt ful blå färg, till ljusgrått, och målade trappan.
Dock glömde jag blanda de två burkarna som skulle blandas, så tror inte färgen på trappan kan torka. Får åka upp imorgon och eventuellt torka av färgen igen och måla om hela trappan, en gång till.
Men jag älskar att måla, så det gör inte så mycket.

Förresten, vi fick ju alla möbler till huset. I allrummet stod det 6 stycken riktigt fula stolar.  (där det fortfarande var färg kvar...) med ett slitet äckligt blågrått tyg. De är numera fint ljusgrå med härligt småblommig sits. Tack vare mig och min målarglädje!
Första gången jag klär om stolar, gick faktiskt bra!

Så nu sitter jag här, efter 13 timmar på pensionatet, med målarfärg på händerna. Säkerligen har jag lite i ansiktet med. Lacknaftan är slut, lite dumt eftersom Alex kommer imorgon och ska fotografera mig. Påminner mig om att jag borde gå ut i rummet och leta upp outfits. Hon har speciella önskemål om hattar... Funderar på att ta mammas gamla gamla (eller mormors?) röda hatt, till min röda klänning och svarta highheels? :) Blir nog bra, har vi en outfit fixat. Ska bli kul, imorgon. Nu måste jag bara berätta för Alex hur hon kommer hit. Bussar är inte hennes starkaste sida.

3's yngsta företagare

En rolig sak, är att jag tappade min mobil i vasken. Maximal otur tycks alltid drabba mig.
En kväll, satt jag i min säng uppe på sovloftet. Ska sätta i mobilen i laddaren men tappar den (lite fumlig i högerhanden) och den lyckas trilla rakt ner i vasken nedanför. Av alla ställen trillar den där, och såklart när det även är stop i vasken så vattnet efter min tandbostning var kvar.
 I panik bar det av till stan morgonen efter. Att driva Pensionat och inte ha en fungerade telefon är nämligen inte det enklaste. Slängde in mobilen i ugnen innan jag gick, fast kändes lönlöst eftersom det redan hade blivit problem med den.
 - ett litet instick. En gång berättade en vän till mig att om man tappat telefonerna i vatten ska man sätta in dem i ugnen. 50 grader med luckan öppen, i flera timmar. Det suger nämligen upp all vätska och har man tur så hinner man det innan mobilen får helt kortslutning.
Sprang in - iklädd mjukisbyxor, en sliten, för stor T-shirt (som jag sovit i..) och rufsigt hår - på 3affären på Triangeln. Stod ett tag och skulle välja mobil, när det kommer så plötsligt med att man måste ha ny telefon har man ju inte riktigt koll på vad man letar efter.
När jag står där och kikar ser jag reklam om "företagsabbonnemang" och bestämmer mig för att ett sådant skulle passa mig. Mobil, dator och bredband i ett abbonnemang. Toppen.

Försäljaren (som förmodligen hette Fredrik för om man söker på mitt nya nummer på Eniro får man upp namnet Fredrik Lisas) blev helt till sig när jag kom fram och sa att jag skulle ha ett företagsabbonnemang. När jag är osminkad och rufsig ser jag ut som jag är 12 år gammal så förstärker ju intrycket mer.
Han stod om och om igen och flinade över mitt personnummer, skrattade och sa;
- Du, du är den yngsta "egen företagaren" vi har haft. 

Tyckte det var så gulligt, att han fann det så roande.

(Och förresten, när jag kom hem så funkade den gamla mobilen igen - och funkar än idag)


Så började allt

En kväll, satt jag och min kompis Emma och surfade på internet. Var inne på Youtube och kollade lite musikklipp när vi råkade slinta in på videobloggar. Vi fick upp en tjej, som kallade sig själv för Kissie. Tydligen är det en kändisbloggare, med sveriges största blogg. På youtube ligger hennes videobloggar och jag kan erkänna, vi satt i timtal och skrattade åt dessa urfåniga klipp. Förundrade över hur någon kan bli känd av att vara sveriges största fjortis. Tycker faktsikt lite synd om någon som gör karriär på att folk skrattar åt en.

Efter att vi suttit och sett på ett 10 tal olika tjejer i 15-18 årsåldern som lägger ut videor där de pratar om absolut inget intressant alls, kom jag på en sak;

Jag vill nu starta denna bloggen, där jag skriver om - förhoppningsvis - mer intressanta saker att läsa. Inte för att bli känd, absolut inte, utan för att jag hoppas att folket därute i internet världen råkar klicka in sig här och inse att inte alla 19-åriga tjejer står och filmar sig själv med hårförlängning, brunkräm och silikon lite här och där.
 
 Bortsett från att jag nog är sveriges yngsta "Bed & Breakfast"-bedrivare så är jag en helt normal tjej.
Ja, nu undrar ni väl hur man plöstligt får ett pensionat om halsen, blott 19 år gammal?
För att göra en lång historia kort, tog jag studenten detta året. 3 år på Estet, Heleneholms gymnasium. Sökte till högskolan, som de flesta gör nu i dessa arbetskriser och fick reservplats.
En dag, dök det upp annons på ett litet pensionat i Smygehuk. Min mamma har ett intresse för hus (hon jobar som besiktningsman så inte helt konstigt) och eftersom det låg så nära tänkte vi att vi skulle åka och titta på det. Att bara åka och titta kostar ju inget.

Men jo det gjorde det, 2 veckor efter visning var huset vårt.
Det var här jag kommer in i bilden. Ni ser, mamma jobbar inte bara som besiktningsman. Hon jobbar även som Manager på Coor. Som ni säkert inser själv, så funkar det inte med 2 jobb + driva pensionat.
Lösningen var ju enkel, jag startade ett företag och hyr fastigheten av mamma.
Så på de vägarna är det. Rätt luddig historia kanske. Jag är rätt trött och klockan 7 imorgonbitti kommer elektrikern för att titta på köket i Pensionatet. Har fått problem med elen. suck

Det var nämnligen så att i 2 veckor hade jag 9 ryska forskare + 2 svenska formskare boendes hos mig. Marinzoologer, biologer, matematiker och gud vet vad. Ett Europaprojekt att rädda Östersjön, så de dök runt här längs sveriges sydkust och samlade på växter och djur för analys.
De här Ryskarna, hade såklart sin forskningsutrustning med sig och placerade den lite var som helst i huset. Bland annat låg det räkor, sniglar och krabbor bredvid pingisbordet och i min frys låg det 2 kg alger (nej, den frysen användes inte till mat)
Åter till saken, huset gillade inte stora ryska forskningapparater och bestämde sig för att börja strula med elen. Ruskigt kul när det är bröllop i Köpmansmagasinet till helgen och alla rum är bokade.
Ser verkligen fram emot att elektrikern kommer och hjälper mig imorgon!


RSS 2.0